PILLOWS GRAND BOUTIQUE HOTEL REYLOF IN GENT;
GRANDEUR MET EEN HOOFDLETTER ‘G’
Eind vorig jaar maakte LEEM WONEN kennis met Pillows Hotels. Wellicht herinner je je nog de
‘Genius Edition’ van de Masters of LXRY, waar Pillows Hotels partner was van
de ‘House of Genius’ en waar ik mijn event ‘Tussen Kunst & Cocktails’ organiseerde?
In de aanloop naar dat event ontstonden allerlei mooie ideeën, waaronder een bezoek
aan het Pillows Grand Hotel Reylof in Gent. Niet alleen leuk voor LEEM WONEN,
maar met name leuk voor jou als lezer van LEEM WONEN!
ONTVANGST IN STIJL
Op slechts een steenworp afstand van het historische centrum van Gent, staat een voormalig herenhuis in Louis de XIV-stijl. Ooit de woning van Baron Olivier de Reylof en nu een chique uitvalsbasis voor een fraaie city trip.
Mijn 3-daagse verwennerij begint al bij de entree, waar ik word verwelkomd door de conciërge, die ervoor zorgt dat mijn auto een mooi plekje krijgt in de garage en dat mijn koffer naar mijn suite wordt gebracht. Ideaal.
Indrukwekkend is ook de voormalige koetsdoorgang bij de ingang, die leidt naar de binnentuin alsmede naar de centrale hal. En geen gewone incheck, maar een persoonlijke ontvangst met een welkomstdrankje en –hapje in de fraai ingerichte ‘Living’, waar de Baron in lang vervlogen tijden zijn gedichten schreef. Zo’n stijlvolle ontvangst smaakt natuurlijk naar meer!
PERSOONLIJKE SERVICE IS HET SLEUTELWOORD
In The Living, waar historische elementen hand in hand gaan met een eigentijds, cosmopolitisch interieur, heb ik een goed gesprek met Jaap Blijleven, Director of Sales & Marketing. Ik ben benieuwd voor wie Pillows Grand Hotel Reylof bedoeld is, en welk gevoel je na een verblijf meeneemt naar huis. Jaap geeft aan, dat het hotel bezocht wordt door zowel lokale als internationale gasten, die allen een totaal zorgeloos verblijf verwachten in een huiselijke setting met een vleugje luxe. “We streven naar een hoogkwalitatieve, persoonlijke service. Concreet betekent dat een ‘custom made’ dienstverlening in de meest pure vorm. Van de lievelingsoesters voor een filmster uit Amerika tot een impulsieve gin-masterclass voor een vriendengroep uit Gent zelf. Onze medewerkers hebben allemaal een passie voor hospitality en dienstverlening. Dat is ons signatuur en de reden dat gasten graag bij ons terugkomen.”
THUISKOMEN IN DE PILLOWS SUITE
Na dit inspirerende gesprek word ik via de imposante bibliotheek begeleid naar een van Pillows suites. Wanneer de deur van mijn suite wordt geopend, ik mijn koffer in de walk in closet zie liggen en er een heerlijk jazzy muziekje op de achtergrond klinkt, voel ik me direct thuis.
De suite kun je het beste typeren als een compacte, maar zeer luxe 2-persoons appartement. Op zo’n 45m2 bevinden zich een sfeervol ingerichte woonkamer met pantry, dining en lounge. Tevens een aparte slaapkamer, een royale badkamer en een separate kleedkamer. Buiten is er nog eens een balkon met zitje waar je uitkijkt over de binnentuin.
Veel tijd om hiervan te genieten, heb ik echter niet. Eerst nog wat werken en dan de badkamer in om mij op te frissen en klaar te maken voor het avondprogramma: een 6-gangen diner in LOF Restaurant.
DE CULINAIRE HOOGSTANDJES VAN LOF RESTAURANT
In LOF Restaurant presenteert de zeskoppige keukenbrigade onder leiding van chefkok Jasper Maatman een culinair hoogstandje, naar het gastrobar-concept van sterrenchef Ron Blaauw. Een kleine greep uit de pure creaties (die overigens werden aangevuld met overheerlijke, passende wijnen): Black Pearl kaviaar afkomstig van steur uit de Chinese zee, geserveerd op Libanees brood, een Gravelax met zalm en garnering van maggiplant, een Foie Gras met tuinkers, Rode Mul met een topping van heel fijngesneden, krokante aardappeltjes, een Beef Wellington gerold in een ham met paddenstoelenmelange en een kaasplankje met lokaal erfgoed.
Als kers op de taart komt chefkok Jasper nog even vragen of alles heeft gesmaakt en voel ik zijn gedrevenheid en ambitie wanneer hij vertelt over het plezier dat hij beleeft aan koken voor gasten van Pillows Grand Hotel Reylof. Heerlijk!
GENT DOOR DE OGEN VAN LEEM WONEN
De volgende dag heb zin in mijn ‘City Tour’, waarvoor ik een aantal hotspots van Gent selecteerde. Als eerste bezoek ik de tentoonstelling Fibre Fixed in het Design Museum. Een aanrader!
Nadat ik Sergio Herman’s Frites Atelier op de Groentenmarkt passeer, stap ik even binnen bij het exclusieve Café Costume, waar naar familietraditie herenkostuums op maat worden gemaakt. Via Chocolaterie Van Hoorebeke, met twee filialen een gevestigde waarde voor Gent, loop ik door naar het wereldberoemde ‘Fashion House’ Natan, waar het water me al in de mond loopt bij het zien van de etalages.
Daarna geniet ik van de interieurstukken van Bolia, een bijzondere woonwinkel gevestigd in een voormalige wolweverskapel. Tot slot schuif ik aan voor de lunch bij Cafe Theatre, waar de statige gebouwen van de Koninklijke Opera het decor zijn van het levendige restaurant.
ONTSPANNEN IN SPA REYLOF
Na dit heerlijke rondje architectuur, interior design, mode, kunst en gastronomie keer ik terug naar het hotel voor een welverdiend relaxmomentje in de Spa Reylof & Fitness. Deze sport- en wellnessruimte is gesitueerd in het voormalige koetshuis, dat vroeger plaats bood aan drie koetsen. De koetspoorten zijn vervangen door halfronde, glazen deuren waardoor je vanuit de spa uitkijkt op de weelderige binnentuin.
Een van de schoonheidsspecialistes laat mij de splinternieuwe ruimtes van het monumentale pand zien. Bijzonder is de intieme duo-ruimte, die zich onder het spanten dak van het oude gebouw bevindt. Na de rondleiding duik ik even in de Finse sauna om vervolgens onder te dompelen in het zwembad, waar ik de jet stream nog even aanzet voor een flinke work out in het water. Oftewel: een fysieke voorbereiding op het diner….
LIGHT DINNER IN DE DOMESTIC KITCHEN
Aangezien ik deze avond wat lichter wil dineren en bovendien uitkijk naar de inrichting van de Domestic Kitchen, loop ik via de prachtige klassieke wenteltrap naar het culinaire hart van The Living. Ik word ontvangen door Jeffrey, die mij herkent van de vorige dag en benieuwd is hoe ik het Pillows Grand Hotel Reylof tot nu toe ervaar. We raken verder in gesprek en tussen de bedrijven door (d.w.z. de overheerlijke escargots met paddenstoelenmelange en de bloemkool met truffel béchamel) vertelt hij mij in het kort zijn levensverhaal. Het is een mooi verhaal en het typeert het karakter en het DNA van de mensen die bij Pillows Grand Hotel Reylof werken. Het gaat over passie voor het vak, gedrevenheid, doorzettingsvermogen, persoonlijke waarde toevoegen en bezoekers een zo zorgeloos en prettig mogelijk verblijf bieden. Dat moet iedereen toch aanspreken?